Fat Burn Diaries

#FatBurnDiaries – 05

Papolok itt nektek arról, hogy mindenre van idő csak jól kell beosztani és akkor már április eleje óta nem írtami de semmit…. De lehet jobb is, mert elég nagyot változott a hozzáállásom az életmódváltáshoz. Úgy érzem szintet léptünk, hiányzik az edzés ha nem csinálom, hiányzik a zabkása ha nem azt reggelizek, ha nem alszom eleget jobban megérzem mint eddig bármikor. Szóval azthiszem sikerült valamelyest életmódót váltani, de messze még a vége. Van aki aztmondja, hogy ennek sohasem lesz vége….

Segítséggel vágtam bele ebbe az egészben, viszont most motiváltabbnak érzem magam mint valaha, hamarosan egyedül fogom folytatni. Mármint személyi edző nélkül. Diéta terén amúgy is magamra voltam utalva, az elmúlt három hónapban rengeteget tanultam, nagyon sok mindent megértettem, nagyjából látom hogy a testemnek – és a lelkemnek persze -, mire van szüksége, mi mi milyen hatást vált ki, mitől érzem magam jól, mitől rosszul. Izmosodni izmosodtam nem is keveset, a kilók is elég szépen lementek viszont a centik és a látvány az ami igazán beszédes, de messze van még a vége de legalább már látom a fényt és pontosan tudom mit kell tennem.

Szóval ez az utolsó hét, amit még edző segítségével nyomok végig, majd az új hónaptól pedig egyedül. Ezen a héten nem csak úgy kell odatennem magam az edzéseken, hogy végig bírjam csinálni amit kell, hanem megpróbálom meg is jegyezni, hogy mit hogyan kell helyesen. Természetesen alakul már az edzésterv, megfogalmazódott hogy mit is szeretnék elérni, de hát ha valaki 3 hónapon át heti 5x csak csinálja a gyakorlatokat mert azt mondták, nem igazán figyel a miértekre és legfőképpen arra nem, hogy hogyan kell beállítani a gépeket. De mindegy ezen már rég nem stresszelek valaki biztos segít rajtam….

Attól hogy én most abbahagyom, a személyi edzést mindenkinek csak ajánlani tudom! Főleg az olyanoknak mint én, akikben benne van a lendület de nem tudják, hogyan álljanak neki. Nem olcsó dolog, viszont az alapokat letenni megéri. Szerintem, de ezt mindenki döntse el maga. Nem mondanám, hogy a legtökéletesebb társat választottam edzőmnek, nem egészen olyan volt mint amilyennek elképzeltem, amire nekem igazán szükségem lett volna, de hálás vagyok neki mindenért, főleg hogy sikerült leküzdeni a konditerem fóbiám, hozzászoktam a rendszeres testmozgáshoz, és olyan súlyokat mozgattam meg, amiket álmomban nem gondoltam volna. 

Ez a sport alázatra nevel, és megtanít kezelni azt, hogy ez sohasem lesz könnyebb, de a megfelelő partnerrel megy mint a karikacsapás. Ami szerintem nagyon fontos mikor edzőt választasz:

  • tűzzétek ki a célt, és beszéljétek át hogyan is fogjátok kivitezlezni, cél nélkül semmi értelme
  • a diéta 70%-át teszi ki a testformálásnak, ha nem ad elég infót akkor kérj segítséget!
  • beszéljétek át, hogy téged mivel lehet motiválni, valaki azt szeretei ha ordítanak vele, van aki azt ha dícsérik, ezt minimum hogy az edződ tudja és megpróbál ennek megfelelően motiválni
  • vannak napok amikor ő fog idegesíteni téged, van amikor te őt, de ez olyan mint egy párkapcsolat tovább kell lépni
  • ha nem kapsz maximális figyelmet, és ennek következtében nem haladsz úgy ahogyan szeretnéd akkor jelezd
  • bárkinek, bármi problémája van az ne legyen személyes!

Én nem variáltam sokat az edző megválasztásával, azonnal bele akartam vágni, mentem ahhoz akivel először találkoztam. Nem mondom, hogy megbántam mert nem, életem egyik legjobb döntése volt de ha legközelebb szükségem lesz segítségre tapasztaltabban választok!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.